לדלג לתוכן

שיחה:הוגו צ'אווס

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תגובה אחרונה: לפני שנה מאת זים הפולש בנושא קטגורית הוגי דעות ומנהיגים אנטישמיים

כדאי להוסיף שכרמונה נמלט ומצא מקלט בקולומביה?

למה לא. --שהשיחה 14:46, 1 פברואר 2006 (UTC)

מקורות מידע

[עריכת קוד מקור]

"עם כניסתו לתפקיד ערך סדרה של משאלי עם, ושינה את החוקה בצורה שמגדילה את סמכויות הנשיא. החוקה החדשה אושרה במשאל עם בדצמבר 1999. ב30 ביולי 2000 נבחר מחדש לנשיאות על פי החוקה החדשה, לקדנציה של שש שנים. בבחירות לבית המחוקקים ב-4 בדצמבר 2005 זכו תומכיו של צ'אווס בכל המושבים, אך רק 25% מבעלי זכות-הבחירה הצביעו. ביקורת עזה נשמעת כנגד צ'אווס מצד האופוזיציה בוונצואלה ומצד משקיפים זרים. ביקורת זו מתמקדת בהליכי מנהל בלתי-תקינים, שיבוש תוצאות בחירות, "קניית קולות", דיכוי דעות המתנגדות למשטרו וצנזור כלי-התקשורת, כמו גם מינויים פוליטיים של שופטים וסילוק שופטים המתנגדים למשטרו מכס השיפוט. כמו כן נשמעת ביקורת על התעלמותו מהליכים דמוקרטיים וחיסול שיטתי של האיזונים והבלמים הדמוקרטיים במדינה. המדיניות הכלכלית שלו נחשבת בעיני כלכלנים רבים מסוכנת ופופוליסטית."

מניין הגיעה המידע לפיסקה הנ"ל? כמו כן, משגריר ונצואלה בארץ הבנתי שעכשיו נכנסים למערכת בחירות ולא מסיימים אחת...--שהשיחה 16:22, 2 פברואר 2006 (UTC)

רוב הפיסקה (חוץ מהמשפט או שניים הראשונים) הוא ממני. אם תרצה אשמח לתת מראי מקום לעיתונים כמו האקונומיסט והאינדיפנדנט. גם בויקי האנגלית יש רשימה ארוכה ביותר של מקורות, כולל דו"חות מדאיגים של אמנסטי על ההידרדרות במצב זכויות האדם בוונצואלה תחת צ'אווס. אביעד 17:29, 2 פברואר 2006 (UTC)

רמת החיים של רוב האזרחים עלתה?

[עריכת קוד מקור]

יש הוכחה, או שמדובר בניחוש? אביעד 16:44, 3 פברואר 2006 (UTC)

אין לי את ההוכחה כאן (אני לא בבית), אני אנסה להשיג אותה בקרוב--בברכה, שהשיחה 16:48, 3 פברואר 2006 (UTC)

lies in an artical?

[עריכת קוד מקור]

חברים באופן מדאיג מאוד ישנם המונ אי דיוקים עד שקרים בערך

"ביקורת עזה נשמעת כנגד צ'אווס מצד האופוזיציה בוונצואלה ומצד משקיפים זרים.
ביקורת זו מתמקדת בהליכי מנהל בלתי-תקינים, שיבוש תוצאות בחירות, "קניית קולות",
דיכוי דעות המתנגדות למשטרו וצנזור כלי-התקשורת, כמו גם מינויים פוליטיים של שופטים וסילוק שופטים המתנגדים למשטרו מכס השיפוט."

כל זה לא רק שאינו נכון הוא הפוך מין המציאות. יש אומנם שחיטות רבה מאוד אך דווקא תחום הבחירות נותר טהור. בדקו במכון של קרטר. לגבי הלאמות יש לציין לחובתו של צאווס שלא בוצעו כלל. PDVS מאולם לא נמכרה אם כי עמדה להמכר ערב בחירתו של צאווס. חוק נגד החזקת דולארים לא קיים, אך אסור לסחור במטבע זר שזה דבר מאוד מקובל. צאווס לא הכחיש כי התפטר, כיוון שהוא מתועד טלוויזיונית במהלך ההפיכה כשהוא יוצא ואומר שאינו מתפטר. i will continue in english, i have no idea who stands behind this flaws, but this is imepropriate for an artical in wikipedia. noam bahat

גש לערך באנגלית, קח חצי שעה ועיין במראי המקום. אביעד המקורי 16:47, 6 אפריל 2006 (UTC)

== from wiki pedia in english: about chaves and the jews.

Finally, Chávez is criticized for his controversial statements, including his January 2006 statement that “[t]he world is for all of us, then, but it so happens that a minority, the descendants of the same ones that crucified Christ, the descendants of the same ones that kicked Bolívar out of here and also crucified him in their own way over there in Santa Marta, in Colombia. A minority has taken possession all of the wealth of the world...”[83] The Simon Wiesenthal Center omitted the reference to Bolívar without ellipsis, stated that Chávez was referring to Jews, and denounced the remarks as antisemitic by way of his allusions to wealth. Meanwhile, the American Jewish Committee, the American Jewish Congress, and the Confederation of Jewish Associations of Venezuela defended Chávez, stating that he was speaking not of Jews, but of South America's white oligarchy.[84] Furthermore, it remains a matter of record that Christ was crucified by the Romans.

אני חושב שזה חשוב לתת את הציטוט המלא שמראה את הדמגוגיה משאחורי הטענה של מרכז ויזנטל, חוץ מזה גם הליכה למקור שניתן בעיברית מראה שהקהילה היהודית לא "סלחה" לצאווס,כפי שנכתב בערך, כיוון שכלל לא היו שותפים לחשש שהוא אנטישמי, לכן יש לשנות את הניסוח בערך

שיעור מעשי הרצח בוונצואלה גדל פי שלוש מאז תחילת נשיאותו של צ'אווס [5

[עריכת קוד מקור]

it is a bit problematic to use a source of info that can not be read without paying for it... i sugest traying to find another source, however i am not sure if you can find a relayable one for that, noam bahat

שינויים אחרונים

[עריכת קוד מקור]

הוספתי וערכתי לפני מספר דקות כמה שינויים ורצוני להסביר. אחד הדברים שעשיתי היה להשמיט משפט שבו נטען שצ'אווס גרש את כל חברי האופוזיציה(הציטוט המדוייק : בין היתר הספיק במהלך שלוטונו לעצור או לגרש מהמדינה את כל חברי האופוזיצייה). דבר שפשוט אין לו כל קשר עם המציאות. בוונצואלה אין כיום רדיפה פוליטית, בוודאי לא בצורה הברורה מהסוג הזה אם כי ללא ספק יש קרע ומאבק קשה בין קואליציה ואופוזיציה. חברי האופוזיציה היחידים שנמצאים בכלא נעצרו על פשעים קונקרטיים(רצח, קשירת קשר, נסיון הפיכה וכו). כמו כן שניתי את הטענה כי מאז בחירתו לנשיאות של צ'אווס גדל שעור הרציחות פי שלוש, טענה זו היתה מגובה ע"י מאמר ב אקונומיסט. אם כי ראוי לציין כי האקונומיסט אינו עיתון ניטראלי או מתיימר להיות כזה כי אם עיתון ימני כלכלי. תחת זאת במשך מספר השבועות האחרונים לשהותוי בוונצואלה ניסיתי להתחקות אחר מידע אמין מסוג זה. ארגון זכויות אדם אחד בשם PROVEA בעל יומרות א-פוליטיות מפרסם משנת 88 נתונים ודוחות ברשת, וביקרתי במשרדיהם, כאשר דברתי אתם הם הסבירו לי שהקושי הגדול בעבודתם הוא שבעבר פשוט לא היה תיעוד של רוב מקרי הפשיעה ולכן בכל התחומים(ולא רק פשיע, תזונה, בריאות, חינוך) התיעוד היום נרחב יותר בהרבה ולכן ההשוואה עם נתוני עבר היא בעייתית. אם זאת לפי הנתונים שהם מפרסמים לאורך כל השנים העלייה מאז 98 היא של מעט יותר מפי שתיים בתחום הרציחות. אם כי ישנה ירידה מאז השיא של 2003. הנתונים השלמים של 2005 תרם פורסמו. הכנסתי קישור לדוך שלהם בנושא פשיעה, שהוא אומנם בספרדית אך בעמוד 14 או 13 ישנה טבלה שמציגה את מקרי הרצח ביחס ל 100,000 איש, ברמה הארצית, לפי ערים ולאורח שנים.

בנושא ההפיכה הוספתי פרטים עובדתיים שהיו חסרים שנראים לי חשובים להבנה שלמה יותר של מהלך האירועים, כפי שהערך נכתב קודם קשה להבין שזו היתה בכלל הפיכה צבאית ולא עממית. כן לגבי צ'אווס והיהודים הרחבתי את הציטוט מנאומו המקורי, שנדמה לי שמאפשר יותר להבין (אם כי לא בשלמות) את ההקשר שבו נתן צ,אווס את נאומו, זהו הקשר תרבותי שבו ההיתיחסות לרוצחי ישוע, דווקא בגלל שהיא יותר היסטורית ולא אנטישמית אינה קשורה כלל ליהודים כי אם לעם הכובש מאז הרומים שהם (בהרחבה כאירופאים) אותו עם שכבש את דרום אמריקה מאוחר יותר. מדוע מרכז וויזנטל בחר להשמיט את הקטע הזה ובכך לעשות מניפולציה לא ברור לי אם כי אני בטוח שהאינטרס שלהם אמם. כמו כן תקנתי את האמירה המיוחסת להנהגת הקהילה היהודית מהמילה לסלוח להודיע כי אינם חושבי שהוא אנטישמי, שזו ההודעה הרשמית ואין זה רק הבדל סמנטי.

נעם בהט 12:56, 22 מאי 2006 (IDT)

עוד שינויים

[עריכת קוד מקור]

שיחזרתי את השינויים שהכניס שמילה, כיוון שמדובר בעיניי בתוספות מגמתיות ללא סימוכין, המציגות תמונה מעוותת של המציאות. לא אמנה את הכול, אבל כמה דוגמאות: אם מדיניותו של צ'אווס הצליחה "לסייע למיליוני העניים ולהוריד את אחוזי האנאלפבתיות", הייתי רוצה לראות הוכחה לכך (מופיע כבר בערך קישור לכך שממדי העוני לא ירדו).
הביקורת על צ'אווס נשמעת מצד כלכלנים, לא "כלכלנים התומכים בשיטה הקפיטליסטית". כלכלה היא דיסציפלינה אחת, אין שתי כלכלות. אם שמילה מכיר כלכלנים חשובים שחושבים שצ'אווס מביא ברכה כלכלית נפלאה לוונצואלה הוא מוזמן לצטט אותם.
הייתי רוצה גם לראות תימוכין לעובדה שההפיכה "נשענה על תמיכה אמריקאית".
אביעד המקורי 01:21, 1 יוני 2006 (IDT)

ממש לא נכון מה שאתה אומר, ראשית כלכלה איננה מדע אחד ואחיד, ישנה כלכלה שמאלית וכלכלה ימנית, מתוך כך ישנם ניתוחים שונים למשמעותן של פעילויות כלכליות. לדוגמא הטענה הימנית שפתיחת השוק להשקעות חיצוניות תורמת לצמיחה ובכך משפרת את מצבם של העניים מספקת מקומות עבודה ומקטינה את הרעב. מתוך דוקטרינה זו דוחפת קרן המטבע העולמית את מדינות העולם השלישי לעשות בדיוק כך מה שלא מוכיח את עצמו כמעט אף פעם. ממול דווקא כלכלנים שמאליים טוענים שהפערים גדלים, השוק מייצר בעיקר מוצרי יצוא למדינות העולם הראשון, והרעב גדל, לדוגמא באמל"ט, שבה השוק ברובו פתוח והשקעות זרות עודדו חקלאות של שניים שלושה מוצרים(קפה, תירס, סוכר) וכיום רובם של מוצרי המזון מיובאים וכתוצאה מכך אין לאנשים כסף לקנות מזון.
דבר שני הוא שהורדת אחוזי האנלפבתיות היא עובדה מוגמרת, לפני כשש שנים עמדה ונצואלה על כ 10 אחוז אנלפבתיות וכיום על כאחוז אחד. מה שמוכר ע"י אונסקו כטריטוריה מבוארת מאנלפבתיות[[1]].נעם בהט 16:24, 2 יולי 2006 (IDT)
אין כזה דבר כלכלה שמאלית או כלכלה ימנית, יש תורות כלכליות וכן כלכלנים שפועלים לפי התורות הללו לב - שיחה 16:29, 2 יולי 2006 (IDT)
ישנן תורות כלכליות שונות זה נכון, והן נחלקות בגדול לתורות כלכליות שמאליות וימניות, אדם סמית מצד אחד קרל מרקס ואחרים מצד שני. נכון צעדנו קדימה יש הוגים רבים חדשים ומתחים חדשים, אך הטענה כאילו אין פה עניין של ימין ושמאל היא חסרת שחר. נעם בהט 16:33, 2 יולי 2006 (IDT)
אין פה עניין של ימין ושמאל. הכלכלה היא אותה אחת. יש פוליטיקאים וכלכלנים שונים שמשתמשים בהיבטים ותורות שונות של כלכלה, זה נכון, אבל כל התורות הללו הן מכלול אחד. לב - שיחה 16:36, 2 יולי 2006 (IDT)
בלי להיכנס לוויכוח, אם אתה מכיר כלכלנים שחושבים שצ'אווס טוב לכלכלת ונצואלה, אני אשמח אם תצטט אותם. כדאי גם להוסיף על ההישג של אונסק"ו בביעור הבערות. אביעד המקורי 16:45, 2 יולי 2006 (IDT)

איזה הישג של אונסקו???? זה הישג של צאווס שאונסקו לא היה קשור עליו, הוא פשוט הארגון המוסמך לספק מידע בנושא והוא מכיר בהצלחה, בקשר לכלנים אני יכול לחפש אם כי אני ממש לא הסמכות. שאלה ללב, אתה חושב שההתפלגות היא מקית כלומר אין קשר לזיקה פוליטית? אין קשר לזה שתמר גוז'נסקי לדוגמא עשתה את הדוקטורת בבריה"מ ולא בארץ או בארה"ב?נעם בהט 16:49, 2 יולי 2006 (IDT)

תקרא שוב את מה שכתבתי, וכך תוכל לענות לעצמך. לב - שיחה 16:54, 2 יולי 2006 (IDT)
יש מקור לסטטיסטיקה על האנאלפביתיות? אביעד המקורי 16:57, 2 יולי 2006 (IDT)

באתר של אונסקו שמעודכן ללפני שנה וחצי(לא שמתי לב לכך) כתוב שכבר למעלה ממליון וחצי איש למדו לקרוא באמצעות התוכנית, למיטב ידיעתי מאז כבר עברו את השני מליון. אני יכול להשיג תוך זמן קצר מידע יותר עדכני, בכל אופן ונצואלה מונה כיום כ 26 מליון איש כך ש שני מליון וחצי הם כ 10 אחוז, שזה מספר האנלפבטים פחות או יותר מלפני שש(או שבע) שנים. אני מבטיח למצוע ביומים שלושה הקרובים מידע מעודכן יותר ברשת.(יתכן שזה יהיה בספרדית)נעם בהט 21:30, 2 יולי 2006 (IDT)

עדכון ממצאים, לפי ה cia fact book [2] ב 1993 היו 6.6% אנלפבתיים, כיום רשמית יש פחות מאחוז, (דווקא את המידע הזה אפשר למצוא במקומות אחריםדוגמא אחת [3] מתנצל על הטעות ומתקן. נעם בהט 21:47, 2 יולי 2006 (IDT)

עויין או מתנגד?

[עריכת קוד מקור]

אני לא מבין למה מתנגד זה לא נייטראלי בזמן שעויין זה כן. האם בערך על ארה"ב היה כתוב כי היא עויינת את צאווס או שהיא מתנגדת למשטרו? כמובן שמתנגדת. בעוינות ישנו אלמנט שמעיד על כוונה רעה. איני מבין גם את החק בשחזור שכלל מחיקת מידע לגבי עיקרי מצעו של צ'אווס. יוסאריאןשיחה 01:18, 18 בדצמבר 2006 (IST)תגובה

"עוין" נשמע לי עדיף; "התנגדות" נשמע אקטיבי יותר. לגבי השחזור, מה הבעיה בו? ‏pacmanשיחה 01:22, 18 בדצמבר 2006 (IST)תגובה
על מה ולמה? מה לא נייטראלי בפירוט של שני משפטים על מצעו, במקום אחד? מה יותר נייטראלי בקשרים חמים עם קובה לעומת ידידות אישית עם קסטרו וקשרים בין המדינות? אם בתכנית הרדיו הוא אכן מבשר על החלטותיו ומבקש מהמאזינים להעביר ביקורת אז אולי זה ראוי להיכנס לפסקה, יחד עם החיקויים שהוא עושה. אני רואה שיש פה קצת מלחמות על הערך, אבל זו לא סיבה לשחזר כל עריכה "חשודה" באופן אוטומטי. כדאי לבחון דברים יותר בקפידה, ולבחור מה לשחזר, אם בכלל. יוסאריאןשיחה 01:28, 18 בדצמבר 2006 (IST)תגובה
ולגבי העוינות - בערך על ארה"ב יהיה כתוב שהיא "מודאגת" ממדיניותו, אולי יהיה משהו על כך שהיא רואה אותו כפוגע באינטרסים שלה. אם כך מדוע לא יצויין שהוא "מודאג" ממעורבותה של ארה"ב באזור, ושהיא מנסה לדעתו לפגוע באינטרסים של העם שלו?! רק הדגמה לכתיבה שאינה נייטרלית... יוסאריאןשיחה 01:34, 18 בדצמבר 2006 (IST)תגובה
ואיך, אחרי כל השחזורים, נשאר משפט כמו:"הוא עויין לארצות הברית, והוא רקם קשרים חמים עם פידל קסטרו וקובה, וכן אירן וצפון קוריאה. " . אפשר להקדיש מינימום תשומת לב לשחזור ולהוסיף טת מילת היחס "עם" במקומה, כמו שהמתקנים תיקנו. יוסאריאןשיחה 02:01, 18 בדצמבר 2006 (IST)תגובה

התקרית עם מלך ספרד

[עריכת קוד מקור]

האם התקרית שבה במהלך מפגש הפסגה האיברו-אמריקנית בסנטיאגו צ'ילה, קרא מלך ספרד חואן קרלוס לעבר הוגו צ'אווס "למה שלא תשתוק?" (¿Porque no te Callas?) ראויה להיכלל בערך? --אורן נוי דג - שיחה 12:54, 2 באפריל 2008 (IDT)תגובה

אשפוז

[עריכת קוד מקור]

אמנם אני מאחל לשונא ישראל זה את מירב המחלות שהרפואה טרם מצאה להן תרופה, אך העובדה שאושפז בבית חולים היא חסרת חשיבות. בני אדם מתאשפזים מאלף ואחת וסיבות, ומכיוון שהערך לא עוסק במקרה רפואי ייחודי זה פשוט חסר חשיבות. אם אכן יסיים את הקריירה שלו (במהרה בימינו אמן סלה) יהיה אפשר לכתוב שמת בבית חולים. כרגע זה פשוט נון-אישיו. קוריצהלול התרנגולותאהמהמורשת העולמית. פשוט עולמית! 22:50, 26 ביוני 2011 (IDT)תגובה

כאשר ראש מדינה (ובמיוחד כשמדובר במדינה בה השלטון דיקטטורי במידה רבה) מאושפז במצב קריטי בבית חולים במדינה דיקטטורית אחרת, משפיע הדבר על מצבה הפוליטי הפנימי של המדינה ואולי גם על מצבה המדיני בכלל ולכן יש טעם לציין זאת. מדובר בנשיא שנהג להופיע בטלוויזיה בתכנית אישית שלו מדי ערב וכאשר הוא "נעלם" למשך כשבועיים ולא שומעים ממנו דבר - יש טעם לדעתי לציין זאת, לפחות במשפט קצר אחד בדף הערך, ואני הצעתי את הנוסח שלהלן:
ביוני 2011 אושפז צ'אווס בבית חולים בקובה וגורמי מודיעין אמריקאים דיווחו כי מצבו קריטי. שר החוץ של ונצואלה הודיע שהוא נמצא בעיצומו של "קרב גדול". על פי החוקה בוונצואלה, סגן הנשיא אליאס ג'אווה יכול לשלוט במדינה למשך תקופה מקסימאלית של 90 יום בהיעדרו של הנשיא. אם צ'אבס ימות או יפרוש, סגנו יכהן עד סוף הכהונה בת שש השנים של צ'אבס.[1][2][3] [4][5][6]ב-1 ביולי, 2011, הודיע מפקד הצבא כי צ'אווס עבר ניתוח להסרת גידול סרטני בהצלחה וכי הוא ממשיך לשלוט במדינה מבית החולים בקובה שבו הוא מאושפז.[7]
אשמח לשמוע גם דעות נוספות. בברכה. ALC • כ"ה בסיוון ה'תשע"א • 00:04, 27 ביוני 2011 (IDT)תגובה
זה ממש לא מפתיע שסגן הנשיא ממלא את מקומו של הנשיא. ככה זה בדרך כלל במשטר נשיאותי. אכן, כפי שהבאת באחד ממקורותיך יש דיווחים סותרים על מצבו של צ'אווס. העובדה שאדם בגילו של צ'אווס מתאשפז בבית חולים היא דבר רגיל לחלוטין. אם לעומת זאת הוא יתפגר או ייאלץ לפרוש מתפקידו זה יהפוך למשהו משמעותי. קוריצהלול התרנגולותאהמהמורשת העולמית. פשוט עולמית! 09:43, 27 ביוני 2011 (IDT)תגובה
שינוי קריטי במצב בריאותו שגורם לו להתאשפז במדינה אחרת ולנתק מגע עם העולם, הוא עדכון שלדעתי צריך להימצא בדף הערך, באופן כזה או אחר. תאר לעצמך שמשהו דומה היה קורה בישראל לראש הממשלה או לנשיא - האם גם אז הוא לא היה מתעדכן בדף הערך שלו? ALC • ל' בסיוון ה'תשע"א • 18:07, 1 ביולי 2011 (IDT)תגובה
כנראה שמערכת הבריאות של קובה נחשבת לטובה יותר מזו של ונצואלה, ומשכך ברור לגמרי מדוע הלך לקבל שם טיפול למה שזה לא יהיה. וכן - גם אם ראש ממשלת ישראל היה מקבל טיפול רפואי בחו"ל זה היה דבר חסר חשיבות. אנשים מקבלים הרבה טיפולים רפואיים שונים ומשונים במהלך חייהם. זה טבעי כמו לאכול ארוחת בוקר. אני בינתיים שמעתי שהוא חטף סרטן. כשיגידו מה בדיוק היה לו יהיה אפשר לברר האם זה ראוי להוספה, כי סרטן זה טווח שלם של מחלות ותופעות, שגם להן יש מספר שלבים (זה סרטן התחלתי? מתקדם? סופני?) קוריצהלול התרנגולותאהמהמורשת העולמית. פשוט עולמית! 18:17, 1 ביולי 2011 (IDT)תגובה
סוג הבעיה הרפואית פחות מעניין לדעתי אלא ההשלכות של המצב שלפיו הוא איננו במדינה כשלושה שבועות וניתק מגע ללא הסבר ברור ובכך נוצר פולמוס עצום בתקשורת הבינלאומית (ובמיוחד בתוך המדינה עצמה מבחינה פוליטית וציבורית). בברכה. ALC • ל' בסיוון ה'תשע"א • 18:35, 1 ביולי 2011 (IDT)תגובה
הוא איננו מסתתר, הוא איננו מבוקש והוא עושה דבר שכל אחד מאיתנו עשוי לעשות בשלב כזה או אחר של חייו. אז מה בדיוק העניין פה? אף אחד לא יודע מה הוא עושה, והתקשורת רק מבזבזת את הזמן בבירבורים אינסופיים כדי למלא איכשהו את לוח השידורים שלה. פה ושם מפרסמים כתבה על שמועה, ולא מעבר לכך. זה ממש לא בעל חשיבות אנציקלופדית. קוריצהלול התרנגולותאהמהמורשת העולמית. פשוט עולמית! 18:43, 1 ביולי 2011 (IDT)תגובה

משוב מ-21 במרץ 2013

[עריכת קוד מקור]

מקור 11 ו12 נחשבים לשנויים במחלוקות ולא ברור עד כמה הם אמינים. Cocomaxixe - שיחה 23:36, 21 במרץ 2013 (IST)תגובה

קטגורית הוגי דעות ומנהיגים אנטישמיים

[עריכת קוד מקור]

האם לדעתכם עדיף לשים את צ'אווס בקטגוריית אנטישמים או רק אנטי-ציונים? למרות האמירות האנטישמיות שלו הוא התנצל וניסה להתפייס עם קהילות יהודיות בוונצואלה. זים הפולש - שיחה 15:36, 12 בנובמבר 2022 (IST)תגובה